Algemeen

Vandaag Broederlijk Delen over de vloer gehad voor hun volgende campagne film rond toegang tot grond.

Vooral veel zelf voor de camera gestaan en gezeten, maar de cameraman en regisseur toch ook even te pakken gekregen op gevoelige plaat.

Vandaag niet veel op het veld bezig, maar in een zaal met een hoop collega's de werking van het csa netwerk evauleren en sturen voor het komende jaar.

Zo zal er een open csa dag zijn op 16/9 bij alle csa's in Vlaanderen.

Hier helaas ook stormschade. Garagebox met boom erop en een aantal takken door de nieuwe tunnel gevallen.

Maandag is er een camionneke zwarte vruchtbaarheid geleverd. Kunnen we weer wat groentjes eten geven!

Groencompost van IOK.

Tussen de 2 hopen staan er nog raapjes, radijzen en rucola.

In de tunnel zonder folie komen er binnenkort courgettes en komkommers (binnenkort = mei). De andere tunnel heeft momenteel nog sla en heel jonge radijsjes en spinazie. Die zetten we binnenkort pas op zijn plek.

Op 'De Warmoes' hebben we een nieuw reclamebord geïnstalleerd. Een van de dagen nog met een lichtje erin?

Kato heeft het bedacht én uitgevoerd.

De eerste van de 2 nieuwe serres staat er én is al in gebruik.

Deze staat nog niet op zijn plaats, want volgend seizoen komt die meer naar voor. De sla had echter dringend bescherming nodig, dus toch maar eventjes hier neer gezet. Gelieve de deuren ook weer te sluiten als je hebt wat je wilt.

Om het najaar langer te laten duren en het voorjaar vroeger te laten beginnen, zijn tunnels een handig iets. Daarom dat deze vrachtwagen vandaag achteruit aangereden kwam met een hoop ijzerwerk.

Noem het een mega Ikea, maar dan sterker, sleuteltjes noch handleiding bijgeleverd. 2 tunnelserres om de sla verder de winter in te helpen en de courgetten vroeger aan de plant.

Na de verzopen oogst van 2016, is dit de overschot van 2017. Volgend jaar vertienvoudigd de opp met dank aan De Landgenoten. Waar de crowdfunding momenteel op 30% staat en we dus nog steeds aandeelhouders of gulle schenkers zoeken. 

Overweeg je jouw steentje bij te dragen? Check dan zeker ook de 'pompoenen ipv miljoenen' actie. Te vinden op oa de facebook pag van Het Mosterdzaadje en De Landgenoten. 

Vandaag op het marktje van Schupleer, Vorselaar. 

Komende woensdag, 14/9/2017 is de winkel niet open. 

Op studiereis met agro-forestry naar Engeland. Oa Martin Crawford en Prince Charles hun boerderijen staan op het programma.